Skip to main content

Habtur demana mesures específiques per pal·liar les pèrdues del sector pel Covid19

Els associats posen a disposició les seves cases per les necessitats que pugui tenir el personal sanitari

Palma, 21 de gener de 2020

L’Associació de lloguer turístic Habtur demanar mesures econòmiques i burocràtiques especifiques pel sector, un dels grans damnificats per la crisi econòmica derivada del coronavirus.

Entre les consideracions que els diferents Governs haurien de tenir hi ha la bonificació dels mòduls de l’ecotaxa, l’equiparació de la taxa de fems a un habitatge d’ús residencial, facilitar i flexibilitzar les condicions d’accés a línies de crèdit per millorar la liquiditat a particulars, autònoms i empreses de lloguer turístic, moratòria de les hipoteques destinades a habitatges de lloguer turístic, entre d’altres.

Habtur recorda que el 67% del cost de l’estada d’un viatger de lloguer turístic es destina al sector terciari (restauració, comerç, oci, cultura, transport) i paga la pena fer l’esforç per pal·liar el mal que patirà el sector.

D’altra banda Habtur actuarà de portaveu dels seus socis que ofereixen els seus habitatges a les necessitats que puguin tenir el personal sanitari.

Des de l’associació volen deixar clar que “sabem que existeixen prioritats, i ara la prioritat és la salut, però no podem deixar de pensar en després d’aquesta situació i l’administració ha de pensar en tots els sectors per igual”.