Skip to main content

HABTUR BALEARS PRESENTA EL CONTENCIÓS CONTRA EL PIAT PER CONSIDERAR QUE HI HA CONTINGUTS GREUMENT LESIUS PER A L’EXERCICI DE L’ACTIVITAT

La patronal de lloguer turístic de les Illes Balears ha explicat avui en roda de premsa les línies bàsiques sobre les que es fonamenta el recurs contenciós administratiu contra el PIAT que va quedar presentat fa uns dies

Palma, 10 febrer 2021

HABTUR Balears, la patronal de lloguer turístic de les Illes Balears ha presentat avui en roda de premsa les línies bàsiques del contenciós administratiu contra el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) aprovat pel Consell de Mallorca el passat 9 de juliol.

Tal i com ha explicat la gerent, Maria Gibert, “el recurs que hem presentat es basa principalment en que els continguts que s’hi recullen són greument lesius pels interessos d’aquells que volen exercir l’activitat de lloguer turístic. A més, en el text normatiu s’hi estableixen restriccions que entenem innecessàries, injustificades i desproporcionades per al nostre sector”.

Així mateix, els advocats d’Illeslex, Javier Blas i Jaime López han explicat que “a més de les mesures concretes que s’impugnen en el recurs, es tracta de mesures que restringeixen la competència, mesures que ja estan regulades en altres lleis o reglaments i, a més a més, no hi ha cap estudi fiable de la necessitat d’aplicar-les. Tot això, fa que hi hagi cada vegada més inseguretat en exercir l’activitat”.

Entre les mesures concretes que s’impugnen en el recurs, s’hi troben, per exemple, la certificació energètica requerida (B o C depenent de l’any de construcció de l’habitatge), la necessitat tenir un endoll homologat per a vehicles lliures d’emissions o sistemes de calefacció d’eficiència energètica mínima d’A, entre d’altres. 

“Es tracta de posar una mica de sentit comú en la regulació d’una activitat que pot ajudar a desestacionalitzar, és més respectuosa amb l’entorn i serà la base de la reactivació econòmica d’aquesta terra” ha conclòs Gibert.