• Cada passa reguladora d’aquest Govern crea confusió i el PIAT no és una excepció

L’aprovació del nou Pla d’Intervenció en Àmbits Trístics (PIAT), avui, al Ple del Consell de Mallorca ha provocat la “lamentació” de l’associació d’Habitatges Turístics de Balears (Habtur) que considera que es tracta d’un document “confús que pot generà molt de dubtes i dur a errors d’interpretació”.

Habtur ha expressat la seva intenció de continuar estudiant un document que troben “molt complex i tècnic”. A més, segons la gerent de l’associació, Maria Gibert, “no s’ha deixat temps per debatre sobre molts dels seus punts que creiem no són gens precisos”.

La seguretat és un factor clau i preocupant per Habtur, segons les seves primeres impressions, aquest document regulador aprovat avui “no és clar i ens genera molta inseguretat jurídica”.

El PIAT s’ha aprovat de forma inicial i de moment només entrarà en vigor una part de la totalitat del document segons ha explicat la consellera insular de Territori, Mercedes Garrido. Durant la seva declaració, Garrido, també ha volgut donar suport al sector afirmant que està disposta a “aclarir tots els dubtes possibles”. Des de Habtur han agraït aquestes paraules i esperen que ara “l’administració transformi aquestes afirmacions en fets  i s’ajudi a clarificar la regulació”.