• Finalitzada la moratòria i una vegada aprovat el PIAT, el proper dilluns 30 de juliol s’obrirà la borsa de places turístiques i cap ajuntament de Mallorca sap com se ha de dur a terme la tramitació del certificat de zona apta pels allotjaments turístics.

A pràcticament una setmana de l’aprovació del PIAT “cap ajuntament consultat té constància de quin ha de ser el procediment que han de dur a terme per poder donar d’alta les ETH” afirmen des de l’associació d’Habitatges Turístics de Balears (Habtur). Diferents associats d’Habtur han manifestat els diferents representants de l’organisme que els seus ajuntaments respectius “no tenen pel moment una tramitació clara per certificar que una zona és apta per l’allotjament turístic” i que per tant per el moment “no poden accedir a l’acreditació pertinent”.

El proper dilluns 30 de juliol la borsa de places turístiques s’obrirà i es tornarà a demostrar que després d’un any des de la aplicació de la moratòria “la situació continua sent un autèntic desastre” expliquen des de Habtur. L’aplicació del PIAT es el resultat d’una regulació “totalment injusta per al sector vacacional” que no serveix per “donar solucions als ciutadans de la nostra terra” argumenta Maria Gibert, gerent de l’entitat turística.

El sector del lloguer turístic es torna a trobar amb un nou problema damunt la taula que el deixa “en una situació de desconcert absolut” explica Gibert. Aquesta darrera noticia posa de manifest segons Habtur “la lamentable organització que la Direcció General de Turisme ha fet de la regulació del sector”.

“Sense cap tipus de planificació i fent tot al darrer moment. El que viurem aquesta setmana i les properes és el resultat de les polítiques que ha aplicat el Pacte durant aquests anys de govern” manifesten contundentment des de Habtur.

Gibert ha explicat que els usuaris “els haurien d’haver informat abans” amb quins són els mecanismes dels que disposa per poder accedir al certificat però “no ens sorprèn que la conselleria de Turisme encara no ho hagi fet”.

Desprès d’un any on una persona s’ha anat adaptant als nous requeriments legislatius, que ha fet esforços per complir tots els requisits, ara encara “tindrà problemes per regularitzar-se per la inoperància de la conselleria de turisme” argumenten des de Habtur, que a més esperen “una solució immediata per aquest ciutadans que es troben en una situació insòlita”.