L’associació de referència del lloguer turístic a Balears critica la contrarietat de la presidenta qui presumeix de distribuir els beneficis entre tota la població quan una de les mesures estrelles del Govern ha estat la prohibició encoberta del lloguer turístic amb els beneficis que reporta a la classe mitja i l’oferta complementària i la desestacionalització.

Palma, 24 d’octubre de 2017

L’associació del lloguer turístic de Balears lamenta el discurs contradictori de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el Parlament de les Illes Balears. Aptur destaca que mentre ha parlat d’una major distribució de la riquesa gràcies a les polítiques del seu Govern, ha condemnat l’economia de la classe mitja que es dedicava al lloguer vacacional amb una regulació que no és més que una prohibió encoberta.

“La regulació del lloguer turístic deixa fora a moltes famílies que contribuïen a un turisme més sostenible, que desestacionalitza, i que redistribueix els beneficis. La modificació de la Llei Turística que aquest Govern aprovà el passat estiu ha acabat amb tot això, sense tenir en compte les repercussió per a l’oferta complementària”, ha explicat el president d’Aptur, Joan Miralles. “Així doncs, no sabem ben bé a quina distribució de la riquesa es refereix, o a quina desestacionalització, quan a Palma es vol liquidar aquesta activitat econòmica”.

Aptur critica que la presidenta Armengol torni a relacionar el lloguer turístic amb el lloguer de llarga durada. “La prohibició del lloguer vacacional no permetrà una rebaixa del preu de lloguer, és una afirmació que no té en compte tots els aspectes com l’augment demogràfic”, ha dit Miralles. “Si es vol fomentar el lloguer el que cal és una major seguretat jurídica pels propietaris”. Amb tot, Aptur valora positivament que la intenció de posar en pràctica les “de moment inexistents” polítiques d’habitatges. “Creim que el Govern comença a ser conscient que el problema de l’accés a l’habitatge no es resoldrà prohibint el lloguer turístic i ho celebram”.

Finalment l’associació lamenta la manca de reconeixement d’un sector que ha estat clau per sortir de la crisi i repartir millor els beneficis del turisme.