Skip to main content

APTUR-Balears exigeix estabilitat per al lloguer vacacional a Eivissa, abans que comenci la temporada

7 de març de 2018.- APTUR-Balears ha manifestat avui la seva preocupació per la situació de lloguer vacacional a Eivissa, de cara a l’inici de la temporada turística. L’associació ha remarcat la inestabilitat provocada per la manca de zonificació i l’amenaça de prohibició. Tot això pot provocar una pèrdua de la temporada, la segona després de l’aprovació de la Llei de Turisme l’estiu passat, una pèrdua d’ingressos per a les famílies i de competitivitat per a Eivissa com a destinació turística.

La manca de regulació podria donar lloc a casos d’intrusisme, abusos als consumidors o estafes que, segons l’associació, el Consell d’Eivissa hauria de controlar anticipant-se amb una regulació clara i adient. Basar aquesta regulació en la prohibició fomentarà l’economia submergida i deixarà als viatgers que vulguin fer lloguer vacacional en una situació complicada.

L’associació de referència del lloguer vacacional a les Illes Balears ha mostrat també la seva preocupació per la restricció del trànsit a Formentera. APTUR-Balears reconeix la necessitat de regular la situació, especialment en temporada alta, però demana que es faci amb cura i oferint alternatives, per tal de perjudicar el mínim possible al turisme. Si els turistes no poden arribar als seus habitatges, desistiran de Formentera com a destinació i això suposarà un perjudici per a les famílies que es dediquen al lloguer vacacional a l’illa.