Skip to main content

Habtur xifra entre un 60% i 70%l’ocupació de Setmana Santa

 L’associació d’habitatge vacacional demana un semàfor COVID per a posicionar Balears com a destinació segura enfront d’altres regions europees

Dimecres 14 d’abril de 2021


Habtur ha fet balanç de la Setmana Santa i ha comunicat que els establiments que han obert (un 50%) han arribat a una ocupació que oscil·la entre un 60% i un 70% i amb una mitjana d’estada de 7 dies. Si es computa pel total d’establiments de l’associació l’ocupació estaria entorn al 35%. L’entitat assegura que aquestes xifres són pitjors de les que es manejaven abans de la pandèmia i que ara vénen uns mesos de “forta baixada” i a l’espera del mes de juny que és quan es preveu un repunt encara que, segons l’associació, serà de cara a la fi d’estiu quan hi hagi un major nombre de reserves. 


El president de Habtur, Antoni Barceló, ha assegurat que “les reserves poden ser volàtils i tot dependrà de com es vagi gestionant la pandèmia encara que en aquests moments es té una expectativa de tenir una temporada “decent”. Per a Barceló “hi ha dues preocupacions latents entre els empresaris del sector, la falta de connectivitat, ja que s’han cancel·lat reserves a causa de la falta de vols i, l’evolució de la pandèmia als països emissors”. 


La intervenció Barceló ha estat al costat de la del president de la PIMEM, Jordi Mora, i tots dos han va coincidir en la “imperiosa necessitat” que té el Govern de posicionar Balears com un destí segur i al marge de les dades que s’ofereixen en el conjunt de l’Estat espanyol. En aquest sentit es demana un “semàfor COVID” que ajudi a informar de la situació de cada regió en concret. Barceló assenyala que “no s’ha de ficar en el mateix sac els índexs totals de contagis dels Estats amb la situació de les seves regions. Si les xifres acompanyen el Govern ha de llançar missatges positius als nostres mercats”. 


Per la seva part Jordi Mora s’ha referit a l’Informe Turístic de PIMEM, presentat fa 3 setmanes i on es feia referència que “la temporada turística anirà de menys a més, on es buscarà una oferta segura, no massificada i s’ha d’esperar una temporada diferent, millor que la de 2020 però no com les anteriors”.