Palma. 28 de abril de 2017.-

Tres associacions de Pollença han firmas aquest divendres el manifest de suport al lloguer vacacional promogut por APTUR-Balears “Per un turisme de qualitat i per tots”: l’Associació de Comerciants, representada per Dolores Domínguez; l’Associació de Restauradors, representada per Carlos Escandell; i l’Associació de Veïnats de Cala Sant Vicenç, representada per Xisco Mas.

Les tres associacions valoren que el lloguer vacacional és una ajuda al desenvolupament local de zones que no haurien pogut tenir l’oportunitat d’accedir als ingressos generats pel turisme amb l’oferta d’allotjament tradicional.

APTUR-Balears considera, a través del manifest, que el lloguer vacacional és un model d’allotjament complementari on és l’usuari final qui decideix, basant-se en arguments de privacitat i flexibilitat. D’altar banda, destaca que el lloguer vacacional és més transversal des del punt de vista del repartiment dels beneficis del turisme entre l’oferta complementària i que ajuda a reduïr l’estacionalitat.

Finalment, el manifest argumenta la necessitat que el lloguer vacacional sigui una oferta reglada, basada en els principis del lliure comerç de productes i serveis, on les administraciones han de fiscalitzar el compliment de les obligacions impositives.

El passat dilluns 24, catorze entitats signaren també el manifest “Per un turisme de qualitat i per tots”: PIMEM (Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca), PIMECO (Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca), ACOTUR (Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca), Mercat Municipal de Santa Catalina,  Mercat Municipal de Pere Garau, Mercat Municipal de l’Olivar, Mercat d’Inca, AMAT (Associació Mallorquina d’Atraccions Turístiques) i ABONE (Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment).