La patronal de lloguer turístic de les Illes Balears, Habtur Balears, demana replantejar la zonificació per fer-la més equitativa entre la població

Palma, 14 maig 2018

La proposta presentada pel Consell Insular “crea discriminació entre els ciutadans segons on tinguin la seva propietat”. Avui, Habtur Balear ha presentat el document d’al·legacions a la zonificació de Menorca fent palès que es “contraria a la decisió de l’organisme insular”.

Joan Miralles, president de la patronal, ha volgut destacar que si bé ens sembla “una passa endavant” el fet d’obrir la possibilitat d’exercir l’activitat als nuclis eminentment turístics de l’illa, aquesta proposta “tanca la porta als nuclis tradicionals”, cosa que ens sembla “un greuge comparatiu” tenint en compte que l’activitat del lloguer turístic “desestacionalitza i permet repartir els ingressos del turisme entre la classe mitja”.

Així mateix, des de la patronal recorden que els turistes allotjats en habitatges afavoreixen la oferta complementaria, tant el comerç com la restauració. “Són uns turistes que volen viure l’experiència d’integrar-se a la societat, viure el dia a dia de barris, pobles i ciutats i, a Menorca se’ls negarà la possibilitat”.

Per tant, el document d’al·legacions a la zonificació registrat avui, entre d’altres, argumenta que la proposta no contempla cap indicador de generació de riquesa, no respecta la llibertat d’establiment, així com tampoc justifica les Raons d’imperiós interès general i no respon a cap criteri desestacionalitzador.

Per tot això, Habtur Balears amb coordinació amb Aptume, les dues organitzacions ja han començat a fer feina plegats de cara en el futur,  han demanat que es replantegi tota la zonificació indicada.